maanantai 7. huhtikuuta 2008

Kuvienkäsittelyä...

Kuvienkäsittelyyn on saatavilla monia erilaisia ohjelmia. Jotkut niistä ovat parempia ja jotkut huonompia eri käyttötarkoituksiin. Tämä luokitelu tosin perustuu tarpeeseen. Esim. jos et halua mitään kallista 1000€ kuvankäsitely ohjelmistoa (esim. adobe photoshop) voit hyvinkin turvautua ilmaisohjelmiin kuten gimp, joka alkaa olla tarpeaksi pätevä haastaman photoshopinkin joillakin osa-alueilla. Joku saattaa turvautua digikameran mukana tuleeseen ohjelmistoon esim. HP Photosmart.

HP Photosmartin kaltaiset OEM ohjelmistot ovat käteviä ja helppo käyttöisiä ohjelmia, joilla voi hoitaa kuvien sävyjen säädön, punasilmien poiston ja kuvien rajauksen jne. Mutta jos haluaa hieman parempia ominaisuuksia, mutta haluaa säilyttää helppo käyttöisyyden kannattaa kokeilla esim. Googlen Picasaa.

Ammattikäyttöön ainut järkeen käyvä vaihtoehto on Photoshop tai Photoshop Elements yksinkertaiseksi sen takia, että siinä on ylivoimaisesti parhaat ominaisuudet kaikista kuvankäsittely ohjelmista. Jos ei kuitenkaan tahdo maksaa ohjelmasta voi kokeilla vaikka photoshopin opensource vastinetta eli gimppiä.

Ei kommentteja: